Beelden 3#2010


Beelden 3#2010, jaargang 13, nr. 51


Van alle artikelen kunt u korte lemma's lezen door de titel aan te klikken. De vet gedrukte titels zijn volledig te lezen.


Inhoud 
10 Kasteel Keuk

enhofCarina van der Walt


12 Eastsite in Kasteel het Nijenhuis, Geraart Westerink


13 LandKunst in Veghel, Antonie den Ridder


14 Sculptuur in Den Haag, Judith van Beukering

16 Kunst in de Drechtsteden, Piet Augustijn


18 Ons soort mensen

, Eleonoor van Beusekom

20

 Nieuwe monumenten in Middelheim, Riet van der Linden


22 Gedenkbeeld voor de liefde, Sya van 't Vlie26 Santiago Calatrava in Luik, Ans van Berkum


27 Jan Fabre in Zwolle, Geraart Westerink


, Beatrijs Schweitzer

29 In-between Things in het SMBA, Tine van de Weyer32 Kunstvereniging Diepenheim, Jet van der Sluis
35 Boeken
, Astrid Tanis

Redactioneel

Deze zomer zouden mijn vriendin en ik een vrijwel kunstloze vakantie tegemoet gaan. Dit jaar geen Biënnale in Venetië, Documenta in Kassel, of andere grote manifestatie in het buitenland. De Manifesta opent dit jaar pas in oktober en gaan we later bezoeken. Wie schetst onze verbazing om op onze terugreis vanuit een zonnig Italië tijdens een tussenstop in Bregenz aan de Bodensee in Kunsthaus Bregenz een aankondiging tegen te komen van een grootschalig kunstproject, Horizon Field van Antony Gormley, in het alpine hooggebergte van Voralsberg. Slechts een uurtje rijden vanaf ons logeeradres. Dit konden we natuurlijk niet negeren. Zo was dit jaar kunst niet ons doel, maar deze onverwachtse tentoonstelling maakte de vakantie wel extra de moeite waard.

In ons land was deze zomer weer veel te zien aan interessante (buiten)tentoonstellingen. Zie de beschrijvingen van een selectie hiervan in dit nummer. Ons blad heeft natuurlijk geen ruimte om aan alle tentoonstellingen aandacht te besteden. Om ook de niet gerecenseerde tentoonstellingen onder de aandacht te brengen vindt u hiernaast de rubriek Tentoonstellingstips. Daar we in een kwartaalblad onmogelijk volledig actueel kunnen zijn, wordt op onze vernieuwde website, www.beeldenmagazine.nl, deze rubriek regelmatig ververst.

Een ander interessante website voor liefhebbers van beeldentuinen is http://indebuurt.trouw.nl/beeldentuin.html. Deze site is een samenwerkingsverband van dagblad Trouw en de Stichting Nederlandse Beeldenparkgids.

Ik heb regelmatig in deze kolom geschreven dat onze website in ontwikkeling was als zinvolle uitbreiding en aanvulling op de papieren versie van Beelden. Deze is nu sinds 28 juni jl. klaar. Tegelijk met de presentatie van het 50ste nummer in museum Beelden aan Zee werd de vernieuwde website gelanceerd. Hier komt vanaf nu naast de rubriek Tentoonstellingstips, nieuws te staan dat niet direct in het blad past, uitgebreidere en soms extra artikelen (met extra foto’s) en achtergrondinformatie over de schrijvers. Kijk zo nu en dan eens op de website om te zien wat er nog meer op het gebied van de ruimtelijke kunst gebeurt.

John Blaak 

Comments