Preview Beelden 3#2019

Preview Beelden 3#2019

 

De belangrijkste tentoonstelling deze zomer was de Biënnale van Venetië. Daarnaast waren er ook in de ons direct omringende landen enkele tentoonstellingen die de moeite van een bezoek waard waren, namelijk in Duitsland, Buga in Heilbronn en in België het Kunstenfestival Watou. En in ons land o.a. Delirious in de Lustwarande in Tilburg, Art Zuid in Amsterdam en het Kunstenfestival Aardenburg. Helaas hebben wij in dit blad niet de ruimte om aan al deze tentoonstellingen aandacht te besteden. Mijn stille wens is dat het blad nog groeit en we in de toekomst steeds meer ruimte krijgen. Dat kan alleen als we meer inkomsten genereren door de advertentieverkoop en het abonneebestand nog meer aantrekt.

In dit nummer besteden wij aandacht aan een aantal tentoonstellingen die m.n. de klimaatverandering en de wereldproblematiek als onderwerp hebben, of aanhangig maken zoals Stormy Weather, Labiomista en de Biënnale van Venetië.

Daarnaast kunt u recensies lezen van o.a. Play Station Sloterdijk in Amsterdam, deTextielbiënnale in Museum Rijswijk en Paper Art in CODA Museum in Apeldoorn. 

Eveneens in Apeldoorn vond afgelopen 31 augustus de uitreiking van de inmiddels 11Wilhelminaring plaats aan Tirzo Martha. In ons blad leest u een korte versie van een interview dat Paulo Martina met hem had en hier op onze website een lange versie. Ook kunt u op de website een lange versie lezen van het artikel over kunst in de openbare ruimte op de Croeselaan in UtrechtEn last but not least vindt u hier ook een extra artikel over het inmiddels gesloten DordtYart.

 

Dit en nog meer recensies van tentoonstellingen kunt u, naast onze vaste rubrieken ‘Verborgen schatten’, ‘Cross-overs’, ‘Het atelier’ en ‘Boeken’, lezen in het nieuwe nummer van Beeldenmagazine dat 28 september a.s. verschijnt. Zie de volledige inhoudsopgave

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de vele activiteiten op het gebied van ruimtelijk werk, neem dan een abonnement voor vier nummers per jaar van € 37,50.


S.P. Abonneeservice, Antwoordnummer 10016, 2400 VB Alphen a/d Rijn (een postzegel is niet nodig). Bel 088-1102034, of mail naar info@spabonneeservice.nl


 

 

Comments