Extra artikelen

Cradle to Cradle, een betere wereld van verspilling

Ter gelegenheid van Atelier van Lieshouts tentoonstellingInfernopolis in de onderzeebootloods op het RDM terrein, vond op 9 september jl. een debat plaats in Museum Boijmans van Beuningen over de principes van Cradle to Cradle, oftewel afval = voedsel. Sprekers waren de Duitse chemicus Michael Braungart, de filosoof Karim Benammar en kunstenaar Joep van Lieshout. Hun toekomstvisies verschilden nogal: Van Lieshout neemt een eventuele oorlog voor lief, als een soort noodzakelijk kwaad om tot een nieuw evenwicht te komen. Braungart mikt op een snelle verandering in de huidige productieprocessen, die gebaseerd zullen gaan worden op Cradle to Cradle principes. En Benammar gaat ondanks alle waarschuwingssignalen nog steeds uit van een uitbundige groei. Lees meer...

Gewoon lekker DIGITAAL genieten


Het bkkc aan de Spoorlaan in Tilburg schrikt er niet voor terug om kleine, uitdagende tentoonstellingen te brengen. De nieuwe ruimte trekt het afgelopen jaar kunstliefhebbers van uit het hele land. Ook de media hebben lovend commentaar. Onlangs haalde het bkkc hetNRC-Handelsblad met een artikel over de tentoonstelling LAND. Nu overschreidt het bkkc weer grenzen met de tentoonstelling DIGITAAL: speels, fantasievol en lekker om van te genieten. Maar de beleving is ook beetje griezelig, want een oog op een groot televisiescherm volgt alle passanten vanuit de richting van het station. 

Lees meer...


BEELD HAL WERK laat door de bomen het bos weer zien


Terwijl in het vernieuwde Stedelijk Museum bij de tentoonstellingTaking Place de getoonde werken maximaal de ruimte krijgen, vormt Beeld Hal Werk in Amsterdam Noord een exercitie in verdichting. De fabriekshal aan het IJ is volgepropt met beelden. Maar juist deze gewaagde tentoonstellingstactiek levert de bezoeker waardevolle inzichten op over het functioneren van het beeld in de ruimte. 


Anne Berk heeft een kort filmpje over deze tentoonstelling gemaakt. Zie: 

Comments